Minőség, garancia határidőre!
+36 1 299-0990

Konyhák és stílusok 7. – Századközepi modern konyhák

Konyhák és stílusok 7. – Századközepi modern konyhák

2017. szeptember 14.

Nem tudod, milyen stílusú konyhát válassz? Szeretnél minél többet megtudni a stílusokról és lakberendezési irányokról? Érdekelnek a legújabb trendek? Esetleg a klasszikus megoldások felé húz a szíved? 

Új sorozatunkban górcső alá vesszük a különböző stílusokat, hogy minden információd meglegyen a döntéshez, és új konyhád tényleg olyan legyen, amilyet szeretnél. És természetesen a kivitelezéshez is megadunk minden segítséget.

 

Az ötvenes-hatvanas években új szintre lépett a lakberendezés. Sorban jöttek a mára legendássá vált designdarabok, gondolj csak a fantasztikus Eames székekre, Arne Jacobsen fantasztikusan letisztult terveire vagy Eero Saarinen elegáns darabjaira.

 

Forradalom zajlott a design területén, és ez az akkori otthonokon is meglátszott, szerte a világban. A háború után különösen fontos lett az embereknek, hogy igazi otthont teremtsenek, és sokszor lenyűgözően esztétikus és/vagy hihetetlenül otthonos lakásbelsők alakultak ki ebben a korszakban.

 

És most új erőre kapott a stílus. A klasszikus darabok modernizált enteriőrökben is fantasztikusan mutatnak, és a stílus jellemzői egy kis modernizáláson átesve újra megjelentek a legnépszerűbb lakberendezők munkáiban, és ezáltal egyre több otthonban.

 

Ez a stílus a Mid-century modern, vagyis a századközepi modern.

 

Letisztult, mégis otthonos. Stílusos, de nem tolakodó.

 

De hogyan jelenhet meg ez a konyhádban?

 

Egyszerűen. A letisztult, szögletes vonalvezetésű konyhabútorok nagyon jól működnek a stílussal, főleg a fehér, a fa és a színesebb darabok. Akár kombinálva is!

 

Remekül mutathat például, ha a teljesen fehér konyhádban az egyik szekrény kék. Nem zavaró, mégis vonzza a szemet.

 

A letisztult konyhabútort már csak ki kell egészítened néhány kiegészítővel. Gondolj például klasszikus formatervezésű fa vagy fém bárszékekre, klasszikus design étkezőszékekre (vagy replikákra), steppelt párnákra...

 

De beszéljenek inkább a képek! Képgalériánkban összeválogattuk neked néhány inspirációs képet századközepi modern stílusú konyhákról, és természetesen pár Mobilan konyhát is, mert nálunk ebben a stílusban is megtalálod a számításodat.

 

Böngészd végig a képeket és ha tetszik a stílus, írj vagy hívj minket nyugodtan, hogy együtt alkothassuk meg személyre szabott álomkonyhádat! 

Címkék: l alakú konyha, skandináv, kis konyhák, konyhai, modern, klasszikus


Hozzászólások (0)

Nincs hozzászólás.


Új hozzászólás

Tájékoztatunk, hogy hozzászólásod csak utólagos jóváhagyás után jelenik meg a weboldalon.

Név * Hozzászólás *
Írd be a betűket! *

Visual CAPTCHA